Usein kysytyt kysymykset


Kuinka auringonsuojakalvot toimivat?

 • Auringonsuojakalvot on suunniteltu vähentämään auringon säteilylämpöä ikkunoissa heijastamalla osan säteilyenergiasta takaisin ja vähentämällä lämpösäteilyn imeytymistä ikkunalasiin.
   

Kuinka paljon kalvot poistavat lämpöä?

 • Lämmöntorjunta vaihtelee noin 30% - 80% riippuen kalvosta. Karkeana nyrkkisääntönä on että mitä peilaavampi/tummempi kalvo sitä suurempi lämmön torjunta.
 • Yleisimmin käytetty kalvo on lähes huomaamattomalla tummennuksella varustettu ja lämmön poisto on hieman yli 50%.
   

Kuinka ikkunakalvot asennetaan?

 • Ikkunapinnat puhdistetaan huolellisesti, kalvo suihkutetaan liukasteella ja painetaan sitten ikkunalasin pintaan. Asennus viimeistellään lopuksi ammattitason lastalla ja oikealla tekniikalla. Liika vesi poistetaan, reunat siistitään ja kalvo kuivataan lastalla.
   

Kuinka pitkään ikkunakalvon kuivuminen kestää?

 • Suosittelemme, että kalvon kuivumiseen ja kovettumiseen varataan noin 30 päivää. Kovettumisprosessin aikana on normaalia, että kalvossa näkyy pieniä vesikuplia ja/tai sameutta. Ne katoavat kalvon kuivuessa. Kalvon tyypistä ja sääolosuhteista riippuen kuivumiseen voi mennä vain muutamia päiviä tai jopa 45 päivää. Kuivuttuaan ikkunakalvot näyttävät upeilta ja toimivat tehokkaasti vuosien ajan.

 

Voinko asentaa kalvon itse?

 • Polvileikkauksenkin voi hoitaa itse, mutta sitä ei suositella.
 • Ikkunakalvot edellyttävät ammattimaista asentamista. Ikkunakalvojen asentajat ovat saaneet kattavan koulutuksen. Myöskään kalvojen takuu ei ole voimassa mikäli asnnusta ei ole suoritettu sertifioidun asentajan toimesta.
   

Kuinka ikkunakalvo puhdistetaan?

 • 30 päivän kuluttua asentamisesta kalvon voi puhdistaa tavallisella yleispuhdistusaineella ja pehmeällä, nukkaamattomalla liinalla tai pyyhkeellä. Kalvojen puhdistuksessa voi käyttää myös vetolastaa. Hankaavat tuotteet voivat naarmuttaa tai vaurioittaa kalvoja, joten niiden käyttöä ei suositella.

 

Kuinka pitkään ikkunakalvo kestää käytössä?

 • Ikkunakalvot on suunniteltu kestämään vuosia. Tarkka aika vaihtelee käytetyn kalvotyypin, ikkunoiden suunnan, lasin tyypin ja alueen ilmaston mukaan. Useimmissa kohteissa kalvot kestävät + 7 vuotta.
   

Minkälainen takuu ikkunakalvoilla on?

 • Ikkunakalvoilla on takuu siitä, että niiden auringonsuojaominaisuudet kestävät, eivätkä kalvot kupli, kuoriudu, murru tai halkeile. Takuuaika on 6-10 vuotta tuotteesta ja valmistajasta riippuen.
   

Aiheuttavatko ikkunakalvot tiivisteiden pettämistä?

 • Ikkunakalvot eivät vahingoita tiivisteitä.
   

Estävätkö ikkunakalvot huonekaluja haalistumasta?

 • Kalvot on suunniteltu vähentämään haalistumisen syitä (ultraviolettisäteilyä, näkyvää valoa ja auringon lämpösäteilyä). Ultraviolettisäteily (UV) aiheuttaa ongelmasta noin 40 prosenttia, näkyvä valo 25 prosenttia ja lämpö noin 25 prosenttia. Loput 10 prosenttia johtuvat kosteudesta, ilman epäpuhtauksista, sisävalaistuksesta, väriaineen kestävyydestä ja muista tekijöistä.
   

Menettääkö kalvojen ultraviolettisuoja tehoaan ajan mittaan?

 • Ultraviolettisuoja ei ole ikuinen, mutta tuotteet suunnitellaan siten, että hyvä UV-suojataso säilyy koko niiden elinkaaren ajan.
   

Kuinka turva- ja suojakalvot toimivat?

 • Turva- ja suojakalvot on suunniteltu pitämään lasinpalat koossa, vaikka ikkunalasi rikkoutuisi. Turva- ja suojakalvot valmistetaan paksummasta polyesteristä ja huomattavasti paksummasta ja tehokkaammasta liimasta kuin auringonsuojakalvot.
 • Turva- ja suojakalvot ovat huomaamaton, mutta tehokas turvaratkaisu ikkunalasin kautta tehtäviä murtoja vastaan. Kestävä kalvo auttaa pitämään ikkunan koossa, vaikka tiili tai muu vastaava esine iskettäisiin lasiin. Varkaiden on siis päätettävä, jatkavatko he ikkunan rikkomista, kokeilevatko toista ikkunaa vai poistuvatko paikalta. Aikaa ei useinkaan riitä hukattavaksi, joten varkaat saattavat siirtyä seuraavaan kohteeseen.

 

< Takaisin 

 

Jäikö jotain kysyttävää? Autan mielelläni!Heikki Lyly

heikki@grafimax.fi
041 317 6471

 

 

Grafimax Oy, Painotie 21, Turenki
Puh. 041 317 6471 - myynti@grafimax.fi

 

Painopalveluiden Pikkujättiläinen

Ajanvaraus