Silkkipaino eli seripaino

Silkkipaino on kestävä valinta

Valitse silkkipaino, jos vaadit painatukselta pitkää kestoa kovissa olosuhteissa. Silkkipainetut värit takaavat riittävän keston erilaisissa sääolosuhteissa, kulutuksessa, sekä ympäristössä missä käsitellään kemikaaleja. Silkkipainolla saadaan aikaan peittävä ja kestävä painojälki todella laajalle materiaalivalikoimalle.

Teemme silkkipainoa pääsääntöisesti vaativiin olosuhteisiin teollisuuden tarpeisiin ja olemme toimineet yli kolmekymmentä vuotta suurten teollisuusyritysten yhteistyökumppaneina. Silkkipainomenetelmällä saamme tuotteista tarvittavat ominaisuudet ja painosmäärät irti.

  • Muovi (tarrat, kyltit, kilvet, polykarbonaatti-paneelit, koneiden osat, etulevyt, PVC-pressut)
  • Paperituotteet (tuotepakkaukset, paperikassit, käyntikortit, kortit, raapeväri, kohdelakkaus)
  • Puu (vaneri, sisustuspaneelit)
  • Metalli (arvokilvet, käyttöpaneelit, sprinkleritaulut, kyltit, kilvet, koneen osat)
  • Lasi (valotaulut, sisustustuotteet, peilikaapit, suihkuseinät)
  • Tekstiili (vaatteet, mainoslakanat, tyynyt)

Ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset asiantuntevaa ja luotettavaa yhteistyökumppania.
 

Silkkipainokoneet

Käytössämme on kolme erilaista teolliseen painamiseen tarkoitettua silkkipainokonetta. Meillä on kaksi tasokonetta, joissa on puoliautomatiikka ja lämpöuunit. Yksi koneista on UV-valo/lämpöuunilla varustettu sylinteripainokone (Sakurai), joka on täysin automaattinen. Koneen nopeudet nousevat yli 3000 arkkiin tunnissa.

 

 

Mitä on silkkipaino?

Silkkipaino on painomenetelmä, jossa väri painetaan kehyksessä olevan painokankaan läpi painopinnalle. Kehystä kutsutaan seulaksi tai painotyökaluksi. Seulaan tehdään emulsion ja valotuksen avulla painokaavio eli sapluuna, jonka avulla väri saadaan seulan läpi vain halutuista kohdista. Silkkipainoseula asetetaan painopinnan päälle ja väri levitetään seulalle.

Väri painetaan seulan läpi lopputuotteeseen kumisella lastalla eli raakelilla, vetämällä se sapluunan yli. Paine pakottaa värin siirtymään painopinnalle seulan läpi alueista, joita ei peitä kaavio. Raakelin kovuus, muoto ja painokulma, painokaavion paksuus ja seulakankaan tiheys sekä langan paksuus vaikuttavat eniten siihen kuinka paljon väriä siirtyy painopinnalle. Silkkipaino tuli Suomeen 1930-luvulla, mutta sen historia ulottuu yli vuosituhannen taakse.

 

Kiinnostuitko?

Grafimax Oy palvelee laadukkaasti ja monipuolisesti!

 041 317 6471
 myynti@grafimax.fi

 

Ota yhteyttä

Tutustu referensseihimme

 

Grafimax Oy, Painotie 21, Turenki
Puh. 041 317 6471 - myynti@grafimax.fi

 

Painopalveluiden Pikkujättiläinen

Ajanvaraus
Gstore.fi